El jutjat d’instrucció 2 de Gandia ha desestimat tres recursos que havia presentat l’alcalde d’Almoines per dilatar el procediment de la querella per prevaricació, presentada pel grup municipal de Compromís.

En tres ocasions, el jutge ha dit No a l’alcalde d’Almoines amb l’intent d’arxivar la querella contra ell per prevaricació. En una ocasió, l’alcalde ha recorregut contra la decisió del jutge de demanar informació a l’Ajuntament.

En una altra ocasió, el jutge ha desestimat la pretensió de l’alcalde d’Almoines de denunciar el regidor de Compromís per presumpta apropiació. I en una darrera ocasió, l’alcalde del PP ha intentat denunciar Compromís per haver publicat la querella per prevaricació. El jutge considera dret a la informació la notícia feta pública per Compromís.

Tots aquests recursos s’emmarca en una estratègia de dilatar el procés de la querella i evitar, així, que l’alcalde poguera ser imputat abans de les eleccions municipals.

Compromís considera que l’alcalde d’Almoines ha actuat amb total arbitrarietat a l’hora de negar el pagament de les assistències als òrgans col·legials al regidor de Compromís, i en negar informació al grup de Compromís per poder desenvolupar la seua tasca d’oposició. Per això, va posar la querella per prevaricació contra l’alcalde del PP, i de moment, el procediment segueix, malgrat els intents de dilatar els temps o arxivar la causa.