Si analitzem els resultats de les últimes eleccions europees i les municipals vorem que el poble d’Almoines vota opcions polítiques progressistes, però malgrat tot, a hores d’ara tenim un govern local de dretes. Aquesta situació mereix una anàlisi i un toc d’atenció cap a tots els partits polítics que estem a l’oposició.

Amb els números a la mà, si sumem els vots a Compromís, Psoe, EU i Podemos de les eleccions europees tenim 584 vots i el 57% de suport. Unes xifres més clares tenim a les eleccions municipals: 982 vots i un 66,6% de suport, si sumem Compromís, Psoe i EU.

Podem afirmar que Almoines demana polítiques progressistes. I Compromís, com a segona força política i que lidera l’oposició, té el repte per davant d’arribar a acords amb les altres forces polítiques d’Almoines, ja siguen abans o després de les properes eleccions municipals. Per aconseguir-ho, segur que Compromís haurà de ser generosa.

Els votants d’Almoines ens han dit, des de fa 30 anys, que vol polítiques progressistes, i esperem no decebre’ls l’any que ve. Almoines vol un govern de les persones, que escolte i actue, que resolga els problemes del veïnat, que treballe amb i per les associacions. Almoines vol polítiques socials, educatives i formatives, vol activitats culturals, vol millores urbanes. Els anteriors governs de progrés hi van treballar de valent per fer-ho realitat.

Tenim un repte al davant, i la nostra coalició té el compromís d’obrir el partit a la ciutadania perquè entren idees i persones noves. Una manera de fer-ho seran les primàries per elegir el nostre o la nostra cap de llista a la municipals.

En resum, Compromís té el repte d’unir les forces progressistes (pre o post eleccions), escoltar el carrer i oferir un alternativa on les persones siguen el centre del govern. Si no ho aconseguim, entre tots, segur que decebrem. Ens ajudeu?

Raül Ribes
Pepa Garcia
Sergi Mengual
Lolita Ruiz
Regidors i regidores de Compromís per Almoines