En el passat ple es va aprovar amb els vots a favor del PP i del PSOE canviar la finalitat del PPOS de 2010, de fer una zona d’aparcament gratuït a arreglar la Fàbrica. Compromís hi va votar en contra, ja que el primer projecte, aprovat al ple en la legislatura passada, és el millor per al poble.

A continuació fem un repàs pel projecte i per les raons de Compromís per a guanyar un espai públic gratuït, amb el pressupost de la subvenció:

En la passada legislatura la majoria d’inversions, com les realitzades a través del Pla E i Pla Confiança, es van posar sempre damunt de la taula i es van acceptar propostes per part de l’oposició, aconseguint un consens entre tots els grups municipals.

Un d’aquests casos és el PPOS (Pla Provincial d’Obres i Serveis) de 2010, el qual pretenia tombar el tros de Fàbrica propietat de l’Ajuntament d’Almoines amb la finalitat d’habilitar una zona d’aparcament gratuït, millorar la parada de l’autobús i unir dues zones urbanes del poble.

Aquest projecte es va tractar en comissió informativa i no hi va haure cap inconvenient, excepte si:
– El sòl no perdia l’actual qualificació com a solar urbà.
– Si les normes d’Almoines i de Patrimoni Cultural ho permetien.

D’aquests dos condicionants exiteixen informes del tècnic municipal i de Patrimoni que així ho indiquen.

Bé, seguint amb la història, s’acorda per la comissió informativa dur-ho endavant, es porta a ple i s’aprova.

Les raons foren:
– L’estat deplorable i ruïnós en que es troba l’immoble.
– Que ja s’han produït despreniments de cornisa i cristalls dels finestrals amb el perill que això suposa.
– Que aquesta part de la fàbrica en tots els informes i estudis arqueològics existents descriuen la seua nul•la importància i deixen lliure la seua demolició, sense interés de conservació.

Per tant entrar allí suposa un perill per als treballadors municipals, ja que la teulada està ja caent i el sòl està ple de pous i clots (era la zona del tint).

Per tot açò calia rehabilitar o tombar. Una rehabilitació resulta caríssima i no té una finalitat clara. Tenim un exemple clar: la casa del carrer de la Fàbrica que va comprar el govern del PP, la qual encara s’està pagant a través d’un crèdit, i que la legislatura passada es va haver de tombar perquè creava problemes d’humitat al veïnat.

Per tant:
– Oferim una zona d’aparcament a l’entrada del poble, que facilita l’accés immediat al centre urbà.
– Creem una parada de Bus adequada i decent per als usuaris.
– Connectem i obrim zones del poble.
– Ens llevem de damunt un punt negre, de perill, sense perdre el seu valor.

En resum, fer un aparcament gratuït és un pas endavant, una inversió bona per a tot el poble i que dóna valor al solar.