Compromís per Almoines ha presentat per registre d’entrada una moció perquè el ple de l’Ajuntament d’Almoines demane al Consell la concessió de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Paco Muñoz, cantant, compositor, escriptor i productor veí de Real (la Ribera Alta).

El col·lectiu de Compromís per Almoines anima la resta d’institucions valencianes i associacions que també facen arribar al Consell aquesta petició.

MODEL PETICIÓ DE L’ALTA DISTINCIÓ DE LA GENERALITAT PER A PACO MUÑOZ

(Ací podeu descarregar-vos el document en word)

_______(nom de l’entitat)__________________ de __ (població)___, ha acordat presentar la següent petició, en relació a la concessió de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al senyor Francesc Muñoz i Martínez, el cantant, compositor, escriptor i productor conegut com a Paco Muñoz, veí de Real (la Ribera Alta).

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:
L’extensa trajectòria de Paco Muñoz com a referent indiscutible de la lluita i el treball per la conservació i la dignificació de la nostra llengua i cultura l’han dut a convertir-se en una de les persones més estimades i respectades, a tots els nivells socials, arreu del nostre territori. Fou defensor a ultrança de les nostres llibertats i de la dignitat humana des dels temps en què fou vicari i capellà, quan la Dictadura ens els impedia, i treballà de valent per divulgar la cultura dels valencians i el retorn de la Democràcia amb una carrera com a cantant que el dugué a ser clau de volta del moviment de la Cançó, tant als escenaris com des de la seua productora, PM Produccions. Des d’ella, apostà decididament per promocionar grups culturals i artistes que han esdevingut i són ara mateix capdavanters de la nostra escena pròpia. L’aposta de Paco Muñoz per la música per a infants fou un revulsiu impagable que recuperà melodies i temes que ara són inoblidables per generacions de valencianes i valencians. I en la seua vessant per adults ha contribuït a la divulgació de textos poètics d’un gran nombre d’autores i autors propis. La lloança de la nostra terra, des de la reivindicació històrica i social, ha sigut un dels seus motius més repetits i valorats. Així, alguns dels seus temes, com ara “Que vos passa, valencians”, “El vell Montgó” o “Serra de Mariola”, han esdevingut autèntics himnes socials.
Ara mateix, quan va camí dels 80 anys, ha realitzat una exitosa gira de setze concerts i segueix empenyat en l’escriptura poètica, en la realització de llibres infantils i l’enregistrament de nous materials que caldrà sumar als més de 25 títols musicals propis, 12 dels quals estan dedicats al món dels infants, i diverses obres en col·laboració amb altres cantants valencians.
Ha sigut reconegut amb la Medalla d’Or de la vila de Bocairent (2008) i compta amb un ample seguit de reconeixements:
– Homenatge a les Trobades d’Escoles en Valencià de Quart de Poblet (2001) i de Sollana (2008).
– Premi Ovidi Montllor atorgat pel Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia (2001)
– Micalet d’Honor a València (2007),
– Premi de la Fundació Sant Jordi d’Escoltes Valencians (2007).
– Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes (Silla, 2008).
– Premi Cartellera Túria, a la millor contribució musical (2008).
– Premi Ovidi a la trajectòria (2009)
– Guardó Arabista Ribera (2009).
– Homenatge dels centres públics de Carcaixent (2009).
– Premi Vicent Ventura (2010).
– Premi Lluís Carulla a l’actuació cívica (2011).
– Guardó d’Escola Valenciana a la trajectòria (2012).

Així mateix, és el padrí dels Gegants Reis Jueus d’Ontinyent (2006) i té un carrer amb el seu nom a Montserrat, dedicat per l’Ajuntament el 2006.

Per tot això,
PROPOSEM:
Que la Generalitat Valenciana considere la concessió de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Francesc Muñoz i Martínez, Paco Muñoz, pels mèrits exposats, aquest 9 d’Octubre de 2018.
Siga remesa una còpia del present acord al President de la Generalitat Valenciana.

Data i signatura

ADREÇA DE RECEPCIÓ DE LES CANDIDATURES: 
[email protected]
Presidència de la Generalitat
Plaça de Manises, s/n
46003 València