Compromís per Almoines demana una llei per equiparar els salaris entre dones i hòmens

Les regidores presenten una moció al ple municipal per reivindicar la igualtat

Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el parlament espanyol aprove una llei d’igualtat com la que té Islàndia. Aquest estat s’ha convertit en el primer país en aprovar per llei que exigeix a les empreses (amb 25 treballadors o més) i organismes públics que demostren que les seues treballadores i treballadors guanyen el mateix jornal pel mateix treball realitzat.

Però el president del govern, M. Rajoy, ha protagonitzat en les darreres setmanes declaracions donant a entendre que la igualtat salarial no és una prioritat per a l’executiu.

La crisi econòmica ens han portat cap a una situació de desigualtat cada volta major, a una feminització de la precarietat i a una pèrdua de drets de ciutadania, fins i tot de drets ja consolidats. Les retallades econòmiques han suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes ja que la precarietat laboral, la cura de les persones dependents, etc. són qüestions que assumeixen habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen o resolen en la seua totalitat.

MOCIÓ DIA DE LA DONA

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *