L’IBI i les taxes baixaran els pròxims anys a Almoines

La proposta del grup municipal de Compromís per Almoines de reduir impostos i taxes va ser aprovada al ple

Les taxes que regulen l’accés al poliesportiu i la piscina, i la inscripció a l’escoleta d’estiu i campus esportiu es voran bonificades en un 75% per a les famílies en risc d’exclusió social a l’any que ve. Aquesta proposta de Compromís per Almoines va ser aprovada al darrer ple extraordinari amb els vots de Compromís i PP, i l’abstenció del grup del govern, Units.

Al ple també es va aprovar una rebaixa de l’IBI per a totes les famílies, ja que el tipus de gravamen passat del 0,80 a 0,70. També baixarà l’IBI per als habitatges amb plaques solars (aprofitament energètic). Aquestes reduccions entraran en vigor a l’any 2019, ja que l’alcalde va allargar els terminis per convocar el ple extraordinari que havia demanat els regidors de Compromís i impedir així que la rebaixa de l’IBI entrar en vigor a l’any que ve.

Compromís per Almoines havia demanat que es tractaren aquestes baixades d’impostos i taxes al ple del mes de setembre, però com el govern no va convocar cap reunió per tractar aquest tema, els regidors de Compromís van demanar un ple extraordinari. Segons la llei de règim local, l’alcalde té 15 dies per convocar el ple, però l’alcalde d’Almoines no ho va fer. Llavors és la secretària qui convoca el ple, que va ser a les 12 del matí.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *