El grup municipal també demana bonificacions en taxes per les famílies desafavorides

El col·lectiu de Compromís per Almoines ha decidit demanar un ple extraordinari per a debatre i aprovar una rebaixa de l’IBI i bonificacions en taxes per a les famílies desafavorides. En concret, Compromís proposa abaixar el tipus de gravamen de l’IBI del 0,80 actual al 0,75, la qual cosa beneficiaria amb proporcionalitat a tots els habitatges.

A més, també ha proposat bonificar l’IBI en un 50% a tots els habitatges que tinguen aprofitament energètic (plaques solars per a escalfar l’aigua), sempre que no siguen obligats per llei. Almoines ja té bonificacions a l’IBI per a les famílies nombroses i Compromís proposa mantindre-les.

També ha introduït una demanda històrica: reduir la taxa de l’ús del poliesportiu, escoleta d’estiu i campus esportiu en un 75% a totes famílies en situació de vulnerabilitat (reducció supeditada a un informe de la treballadora social).

Aquestes rebaixes en impostos i taxes es fa a través d’un ple extraordinari, que ha demanat Compromís, perquè a l’últim ple de setembre es va acordar fer una reunió per parlar d’aquest tema, però l’alcalde i el govern d’Units no han convocat cap reunió per debatre i consensuar abaixar impostos i taxes. I el temps corre ja que les modificacions s’han d’aprovar uns dos mesos abans que s’acabe l’any per a què entren en vigor a l’any nou.