Persecució política i ideològica contra Compromís pel 9 d’Octubre

L’alcalde no vol que se celebre la tradicional baixada de la senyera amb la muixeranga a la plaça Major d’Almoines

Compromís per Almoines va demanar per escrit que durant cinc minuts es disminuïra el volum de la música per poder realitzar la tradicional baixada de la senyera amb la música de dolçaina i tabal que interpreten la muixeranga, ja que l’any passat l’alcalde d’Almoines va ordenar expressament que no s’abaixara el volum de la música d’ambient mentre sonava la muixeranga.

I quina ha estat la resposta? Que l’activitat s’ha de fer en un altre emplaçament. Però l’alcalde oblida que l’activitat de la baixada de la senyera es fa un habitatge privat i no pot impedir la llibertat d’expressió. A més, enguany la baixada estava dedicada al desaparegut Jesús Escrivà, gestor cultural de l’Ajuntament, que durant molts anys ha sigut l’encarregat de fer baixar la senyera des del consistori o des del campanar.

Compromís vol recordar que aquesta activitat del 9 d’Octubre s’ha organitzat durant 20 anys des de l’Ajuntament, amb governs de tots els colors polítics. Però els darrers governs més conservadors i reaccionaris han oblidat expressament la baixada de la senyera de la programació. Però este govern d’Units ha fet un pas més i ho intenta impedir. Quin problema té l’alcalde amb la senyera i la muixeranga?

A més, durant aquesta legislatura el govern d’Units ha volgut impedir qualsevol activitat cultural que ha organitzat Compromís. Amb la baixada de la senyera, ja són 3 els impediments. Primer, l’alcalde va negar el permís per projectar una pel·lícula el Dia de la Dona (demanava el permís de l’SGAE, quan la pel·lícula era lliure de drets d’autor). En la segona ocasió, va intentar impedir realitzar el berenar de Pasqua, demanant una assegurança de responsabilitat civil. Compromís considera que l’alcalde està realitzant una persecució política, i ara ideològica contra el col·lectiu de Compromís, impedint fer actes culturals.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *