El govern d’Almoines no aposta per la mobilitat sostenible

No fa cas a l’acord unànime del ple municipal, i compra un vehicle convencional per a la policia local

Malgrat l’acord plenari, aprovat per unanimitat de tots els partits polítics, el govern d’Almoines ha fet cas omís a la moció i ha comprat un vehicle convencional per a la policia local. La moció, presentada per Compromís i aprovada per unanimitat (fins i tot pels regidors d’Units), demanava estudiar els avantatges de tindre un cotxe híbrid o elèctric per a la policia local.

També el plenari de l’Ajuntament d’Almoines van donar suport per unanimitat al “pacte valencià per la mobilitat segura i sostenible” de la FVMP, el qual deia en el punt 5: “renovar progressivament la flota amb vehicles menys contaminants (híbrids o elèctrics…).

A més d’aquesta contradicció, la moció també demanava apostar la mobilitat sostenible, però el govern d’Almoines s’ha guiat més per criteris economicistes que per criteris ambientals. Comprar un cotxe híbrid hagués sigut una bona oportunitat per donar exemple de la mobilitat sostenible, més en aquest dies que s’hi celebra aquest moviment. I demostrar en fets que es pot lluitar contra el canvi climàtic.

També Almoines forma part del Pacte d’Alcaldies pel Clima que té la voluntat de reduir les emissions de CO2. El govern d’Almoines no ha actuat en aquest sentit en comprar un cotxe convencional.

MOCIÓ aprovada per unanimitat

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *