Compromís per Almoines proposa declarar patrimoni arbori els xiprers i les moreres del municipi

La moció també recull la redacció d’un catàleg d’arbres d’interés local

Fa uns mesos es van tallar una desena de xiprers del cementeri que tenien més de 80 anys i molt d’interés històric i sentimental. A més, els xiprers del cementeri formaven part del patrimoni natural del municipi, la qual cosa els fan mereixedors de protecció i convervació.

El grup municipal de Compromís per Almoines porta al ple una moció on es demana iniciar el procediment per declarar com a patrimoni arbori el conjunt de xiprers que hi ha al cementeri parroquial d’Almoines. Declaració motivada per les circumstàncies d’edat, uns 80 anys, per l’esdeveniment històric i cultural d’haver estat plantats als inicis de la dècada dels anys quaranta del segle XX per l’alumnat de l’escola d’Almoines, per ser una arbreda  de recreació i ambiental. Característiques que fan que els xiprers esmentats siguen mereixedors de protecció i conservació.

A més, demana declarar com a patrimoni arbori el conjunt de moreres que hi ha actualment a la sèquia mare que passa pel carrer de Les Moreres, específicament per la Llar Juvenil i per darrere les cases del carrer Serpis i a l’antiga carretera Gandia-Vilallonga, al costat de la sèquia mare. Declaració motivada per les circumstàncies d’edat i per l’esdeveniment històric i cultural relacionat amb la cria de cucs de seda a Almoines. Característiques que fan que les moreres esmentades siguen mereixedors de protecció i conservació.

Compromís per Almoines també proposa que l’Ajuntament d’Almoines inicie el procediment que s’especifica a la llei 4/2006, de 19 de maig, de la Generalitat, de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana [2006/6142] per confeccionar el corresponent catàleg de patrimoni arbori i  declarar arbres monumentals d’interés local, aquells exemplars o conjunts arboris que destaquen en l’àmbit local, per les seues característiques de tipus biològic, paisatgístic, històric, cultural o social, i que es facen mereixedors de mesures de protecció i conservació.

MOCIÓ XIPRERS

MOCIÓ MORERES

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *