La moció també recull la redacció d’un catàleg d’arbres d’interés local

Fa uns mesos es van tallar una desena de xiprers del cementeri que tenien més de 80 anys i molt d’interés històric i sentimental. A més, els xiprers del cementeri formaven part del patrimoni natural del municipi, la qual cosa els fan mereixedors de protecció i convervació.

El grup municipal de Compromís per Almoines porta al ple una moció on es demana iniciar el procediment per declarar com a patrimoni arbori el conjunt de xiprers que hi ha al cementeri parroquial d’Almoines. Declaració motivada per les circumstàncies d’edat, uns 80 anys, per l’esdeveniment històric i cultural d’haver estat plantats als inicis de la dècada dels anys quaranta del segle XX per l’alumnat de l’escola d’Almoines, per ser una arbreda  de recreació i ambiental. Característiques que fan que els xiprers esmentats siguen mereixedors de protecció i conservació.

A més, demana declarar com a patrimoni arbori el conjunt de moreres que hi ha actualment a la sèquia mare que passa pel carrer de Les Moreres, específicament per la Llar Juvenil i per darrere les cases del carrer Serpis i a l’antiga carretera Gandia-Vilallonga, al costat de la sèquia mare. Declaració motivada per les circumstàncies d’edat i per l’esdeveniment històric i cultural relacionat amb la cria de cucs de seda a Almoines. Característiques que fan que les moreres esmentades siguen mereixedors de protecció i conservació.

Compromís per Almoines també proposa que l’Ajuntament d’Almoines inicie el procediment que s’especifica a la llei 4/2006, de 19 de maig, de la Generalitat, de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana [2006/6142] per confeccionar el corresponent catàleg de patrimoni arbori i  declarar arbres monumentals d’interés local, aquells exemplars o conjunts arboris que destaquen en l’àmbit local, per les seues característiques de tipus biològic, paisatgístic, històric, cultural o social, i que es facen mereixedors de mesures de protecció i conservació.

MOCIÓ XIPRERS

MOCIÓ MORERES