Compromís vol que Almoines aposte pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible

Presenta una moció perquè el cotxe de la policia siga elèctric o híbrid

El grup municipal de Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè Almoines aposte per una mobilitat sostenible, la qual passa pels vehicles elèctrics, els punts de recàrrega, impulsar els camins escolars i ampliar els aparcaments per a bicis.

Des de Compromís per Almoines creiem que cal actuar localment i posar al nostre municipi les eines necessàries per tal de promoure l’Eficiència Energètica i la Mobilitat Sostenible i en aquest sentit els vehicles Elèctrics són una molt bona solució.

L’Ajuntament d’Almoines ja en 2016 es va adherir a la iniciativa europea del “pacte de les alcaldies pel clima i la energia” que comportava el compromís, entre altres, de reduir les emissions de CO2.

També el plenari de l’Ajuntament d’Almoines van donar suport per unanimitat al “pacte valencià per la mobilitat segura i sostenible” de la FVMP, el qual deia en el punt 5: “renovar progressivament la flota amb vehicles menys contaminants (híbrids o elèctrics…).

La moció proposa estudiar els avantatges i desavantatges perquè el cotxe de la policia local siga un vehicle elèctric o híbrid. També instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi i estudiar ampliar les bonificacions per a vehicles híbrids i elèctrics en l’Impost sobre vehicles de Tracció Mecànica.

Compromís també proposa impulsar i reforçar el projecte de Camins Escolars segurs, comptant amb la col•laboració del Consell Escolar del centre i l’Agenda 21, afavorint i prioritzant els desplaçaments diaris de pares i alumnes que es realitzen a peu i amb bicicleta. I amplia i millorar les possibilitats d’aparcaments de bicicletes, especialment a l’entorn dels centres i equipaments públics del municipi, com ara els esportius, educatius o sanitaris.

MOCIÓ

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *