Els carrers d’Almoines suspenen en igualtat

Cap via pública té el nom d’una dona

Si fem una anàlisi als noms dels carrers d’Almoines trobarem que cap porta el nom d’una dona. Els carrers amb noms de personatges històrics, com Caporal Pellicer, Colom, Pere d’Íxer, Jaume I… són masculins. Els carrers amb noms d’escriptors i protagonistes literaris també són masculins com Enric Valor, Joan Fuster, Tirant lo Blanc. I els carres amb noms de sants també són masculins: Sant Vicent, Sant Josep, Sant Isidre…

Compromís demana una reflexió de fons i estudiar canviar esta situació de desigualtat que s’arrastra des de la democràcia. Compromís per Almoines va proposar la passada legislatura dedicar un carrer a la Dones Treballadores i va proposar que la via que hi ha davant de la Fàbrica és una bon lloc significatiu i històric.

Fins i tot, en l’àmbit polític, el consistori està lluny de la igualtat. Dels 11 regidors de l’Ajuntament d’Almoines només dues són dones (Pepa Garcia i Marita Cànoves) i les dues regidores són de Compromís.

Personatges històrics: Jaume I, Pere d’Íxer, Enric Valor, Caporal Pellicer, Caporal Garcia, Metge Antelo

Literatura: Joan Fuster, Enric Valor, Tirant lo Blanc, Roís de Corella, Jaume Roig, Ausiàs Marc, Joanot Martorell

Sants: Sant Antoni, Sant Isidre, Sant Vicent, Ecce Homo, Sant Francesc, Sant Jaume

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *