Suggereix habilitar les zones verdes amb aparells d’exercicis, arbres i fonts

El col·lectiu de Compromís per Almoines proposa crear unes rutes de la salut que unisquen el centre urbà amb les zones verdes del terme municipal. Proposa plantar nous arbres per crear zones d’ombra; instal·lar bancs, papereres i fonts; i col·locar aparells d’exercicis a l’aire lliure.

Hi ha dos possibles rutes de la salut (o del colesterol, com és conegut en alguns municipis), ja molt concorregudes per caminadors i corredors: Una és el camí de l’Antigor, que uneix la Seda amb el cementeri, on es podrien plantar nous arbres i crear ombres, i habilitar el parc en una gran zona d’activitat física a l’aire lliure.

La segona ruta que proposa Compromís són els carrers que limiten el polígon industrial (els carrers de l’alqueria de Canet i dels Llanterners), també molt utilitzat per persones caminants i corredores, i on falta ombres i mobiliari urbà. La proposta és habilitar les zones verdes del polígon per col·locar aparells d’exercicis, com poden ser de crossfit.

Compromís per Almoines proposa a la resta de partits de l’ajuntament consensuar un calendari d’actuació per aconseguir que el municipi tinga rutes i espais biosaludables. És una proposta que Compromís portava al programa electoral i que és factible fer-se amb les subvencions de Diputació i Generalitat.