Hem conegut els indrets històrics d’Almoines relacionats amb la festivitat de sant Antoni

La ruta dedicada al sant dels animalets va ser un èxit de participació

Daniel Climent, etnobotànic arribat des de terres d’Alacant, va ser l’encarregat de fer una ruta pels carrers d’Almoines per explicar els atributs del sant, com la indumentària, la campaneta i el bàcul, i els elements que el relacionen com el porquet i la foguera.

Però els fets més interessants de la ruta va ser descobrir als més joves els indrets històrics relacionats amb la festa de sant Antoni a Almoines. La ruta va fer parada al carrer de la Mar, davant de la casa on es guardava un porquet i que corria lliurement pel municipi i era alimentat per tot el veïnat. També es fa ver parada davant del plafó ceràmic del sant al carrer dels Arbres, on antigament tenien llocs les joies de cavalls.

El matí va acabar a l’església on Daniel Climent va relacionar l’ergotisme (un fong del sègol) que produïa al·lucinacions amb els Beatles i la droga LSD. Llegiu més ACÍ.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *