L’actual cementeri, que és parroquial, ja no té nínxols per soterrar difunts

El veïnat d’Almoines està preocupat perquè l’actual cementeri, que és parroquial, ja està al límit de la seua capacitat i l’església no està fent res per construir nous nínxols. Davant d’aquesta situació preocupant, el col·lectiu de Compromís per Almoines proposa a l’Ajuntament d’Almoines que faça una ampliació municipal de l’actual cementeri.

És curiós que Almoines és de les poques poblacions que no té un cementeri municipal. Mentre l’Ajuntament estudia la possibilitat de la construcció d’un nou cementeri, amb la voluntat que siga municipal, per poder enterrar persones de qualsevol creença religiosa o sense, Compromís ha demanat un informe jurídic sobre la legislació i normatives que determinen l’obligatorietat de les poblacions de l’estat espanyol de disposar d’un cementeri municipal i de gestionar el seu ús i serveis, fets que no es donen a Almoines.

A més, demana que l’Ajuntament permeta l’obertura del cementeri civil d’Almoines perquè puga ser visitat, ja que actualment és un espai tancat, reduït i situat dins de l’actual cementeri parroquial.