Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el govern de l’estat espanyol treballe per a què les taronges africanes tornen a pagar aranzels en plena temporada de producció de la taronja valenciana.

Fa a penes unes setmanes, s’aprovava en el Parlament Europeu una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica. Malauradament, només els eurodiputats valencians, murcians i andalusos van votar en contra d’aquesta barbàrie, la resta d’eurodiputats de l’Estat es van abstenir o van votar a favor.

Fins ara, els cítrics del sud d’Àfrica podien ser importats sense aranzels fins al 15 de setembre, això volia dir que garantien que durant els mesos d’estiu hi haguera taronges allà on en volien, però a mesura que començava la campanya de la taronja valenciana, si els sud-africans volien portar les seues taronges a la Unió Europea havien de pagar unes taxes.

Gràcies a la modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica, podran arribar fins al 30 de novembre. Tradicionalment, la campanya forta de les navelines és durant els mesos d’octubre i novembre; si la taronja del sud d’Àfrica, “sense llavors, molt sucosa i dolça, de textura i sabor atractiu” com les grans companyies importadores la publiciten, pot arribar a Europa sense cap cost, perjudicarà molt notablement les nostres taronges i, com a conseqüència, els nostres llauradors.

MOCIÓ