El jutjat contenciós administratiu de València ha fallat que l’Ajuntament d’Almoines ha d’incorporar un treballador municipal al seu lloc de treball per ser acomiadat improcedentment, i ha d’abonar el salari des del cessament fins al dia de la reincorporació, amb reconeixement de l’antiguitat, més interessos. El jutge també condemna l’ajuntament a pagar les costes del procediment.

El grup municipal de Compromís per Almoines calcula que la quantitat a abonar serà d’uns 17.000 euros. De moment, el ple municipal ja ha fet una modificació de crèdit per pagar 7.160€ en seguretat social. Uns 10.000 € correspondrà als mesos que el treballador va estar acomiadat i no va cobrar.

Compromís per Almoines demana responsabilitats polítiques a l’alcalde perquè és el responsable de personal i la justícia ha dictat que la decisió d’acomiadar un treballador va ser arbitrària, improcedent i injusta.

A més, Compromís demana que l’alcalde retire el recurs que ha interposat l’ajuntament contra aquesta decisió d’admetre el treballador. No es pot allargar en el temps l’error d’acomiadar improcedentment un treballador. I també demana unes disculpes personals al treballador pels danys morals causats per una decisió arbitrària.