El sobrecost del 4% en la construcció del CP el Castell d’Almoines ha fet impossible l’ampliació i ha condemnat l’alumnat a estudiar en barracots

El cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per fer un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partit Popular.

En el cas d’Almoines hi ha la construcció del CP el Castell l’any 2002 que està sota sospita. Va ser adjudicat per 2.287.656,2 euros, però va acabar costant-ne 2.369.988,2, és a dir, un sobrecost del 4%. En paraules de Pepa Garcia, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Almoines, suposa la “marca de la vergonya del Partit Popular, per la qual hem condemnat l’alumnat d’Almoines a estudiar en barracons i en males condicions per culpa de la seua corrupció i saqueig”.

Amb aquest sobrecost es podria haver ampliat el CP el Castell amb dues unitats més, tal com demana la comunitat educativa d’Almoines des de la seua construcció.

Però hi ha una altra dada curiosa. La diferència entre el cost de licitació i el cost final del col·legi: 1.941.771,897 € vs 2.369.988,23 €. Una xifra prou més escandalosa.