Impulsarà un projecte ambiciós amb Turisme de la Diputació de València i l’Agència Valenciana de Turisme

El grup municipal de Compromís per Almoines va convidar Pau Pérez, gerent del patronat de Turisme de la Diputació de València, i Evarist Caselles, cap de creació de Productes Turístics, per explicar la Ruta de la Seda valenciana i quina ajuda poden oferir les institucions valencianes perquè Almoines hi participe.

València Turisme té una línia de subvencions a través dels municipis i les mancomunitats per impulsar projectes que posen en valor el patrimoni amb una projecció turística. A més, la Diputació de València té línies per ajudar en accions i esdeveniments concrets.

De moment, Almoines i la seua tradició en la producció de la seda apareixerà en el futur Museu de la Seda que s’inaugurà en els pròxims mesos a València, ja que la fàbrica de Lombard d’Almoines va ser l’última factoria de producció de fil de seda del País Valencià.

La reunió, impulsada per Compromís per Almoines, i en la qual van participar associacions del municipi, la propietat de l’edifici i Turisme València, ha servit de punt d’eixida perquè diferents sectors impulsen un projecte ambiciós de turisme al voltant de la seda i que pose en valor el patrimoni arquitectònic i cultural. A més, en este projecte s’ha de buscar la cooperació amb l’Ajuntament de Gandia i les altres administracions públiques.

Compromís per Almoines tornarà a portar al ple municipal una moció per treballar en esta línia i proposarà la creació d’una comissió amb diferents actors per impulsar una producte turístic al voltant de la seda.