El grup municipal estableix contactes amb les Corts Valencianes, Diputació i Turisme

Les regidores i regidors de Compromís proposen que l’Ajuntament d’Almoines s’incorpore a la Ruta de la Seda, aprofitant que València és ciutat de la seda durant el 2016. Compromís considera que és una oportunitat per al municipi des del punt de vista turístic i per a recuperar el patrimoni industrial, com és la fàbrica de la Seda.

En la moció es demana la complicitat de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament de València i l’oficina de la Unesco a València.

Les Conclusions de la Conferència Internacional de la Ruta de la Seda celebrada en el marc de la XI Multaga de les Tres Cultures sota el títol “La Ruta Occidental de la Seda ” i en què han participat representants dels 32 països del Programa de les Rutes de la seda UNESCO/OMT, així com els més reconeguts especialistes nacionals i internacionals del tema, contemplen com a objectius prioritaris:

– Fomentar el diàleg intercultural entre els pobles, en pro de la convivència, el respecte entre els pobles, religions i idees, cultivant els valors de la pau.

– Reafirmar el compromís en la Protecció del Patrimoni Cultural de la Ruta, amenaçat en els nostres temps per múltiples conflictes, creant una consciència de respecte pel que és diferent en totes les societats “i contribuir a la defensa i posada en valor del patrimoni històric-artístic vinculat als Corredors Patrimonials de la Ruta de la Seda.

A més, les Corts Valencianes van demanar al govern espanyol que València siga ciutat de la Seda 2016.

MOCIÓ