Dones amb Compromís van celebrar l’acte contra la violència de gènere a Almoines, amb una tria de versos i cançons per recordar les víctimes de la violència masclista.

La regidora de Compromís per Almoines, Pepa Garcia, va recordar que d’aquesta dramàtica situació, de 48 dones assassinades, sols s’eixirà quan s’haja aconseguit una veritable igualtat entre homes i dones. Quan no hi haja cap home que considere la dona com una possessió. Quan no hi haja cap dona amb una autoestima tan baixa, tan mancada de recursos, que accepte la submissió.

Les presidentes de les associacions d’Almoines, com de les dones, la coral, la música l’Ampa o d’Almoines Solidària, van ser les encarregades de llegir versos de poemes i cançons d’autors valencians, tot acompanyat per les notes musicals del clarinet de Miquel Melis.

En acabar la lectura de poemes, els assistents van fer un homenatge i record a totes les dones assassinades per la parella o exparella amb l’encesa de 48 ciris a la porta de l’ajuntament, i la regidora Marita Cànoves va llegir un manifest on va denunciar que en ple segle XXI la violència de gènere seguix sent una lacra vergonyant en la nostra societat que afecta a totes les dones de totes les classes socials i condicions.

almoines web 2