L’Audiència provincial de València ha tornat a desestimar un recurs de l’exalcalde d’Almones, Antonio Olaso, contra la interlocutòria del jutjat de Gandia d’obrir diligències prèvies per la querella presentada per Compromís. És la segona vegada que l’audiència provincial desestima un recurs d’Olaso.

A més, l’audiència provincial retreu la defensa d’Antonio Olaso per algunes frases de l’escrit. L’audiència provincial considera “totalment impròpies i innecessàries per defendre el interessos” del querellat. Les frases que retreu: “la providència objecte de recurs fan una interpretació capciosa” o “la providència podria resultar presumptament constitutiva d’un delicte de prevaricació”.

Però en tot aquest afer de la querella per prevaricació contra l’exalcalde d’Almoines, hi ha un tema secundari molt important. L’exalcalde ha intentat parar el procés amb l’excusa d’haver publicat a premsa la querella. Però la fiscalia provincial  considera que en les notícies publicades “no s’ha revelat informació que puga ser considerada secreta. És a dir, la fiscalia empara Compromís en el dret d’informar sobre aquesta querella, el querellat i tot el procediment.