El govern d’Units limita la tasca de l’oposició en reduir l’assignació als partits polítics

Els regidors de Compromís per Almoines van proposar al darrer ple municipal reduir les retribucions que reben els regidors de l’ajuntament per assistir a les juntes de govern, comissions i plens municipals. Compromís volia consensuar amb la resta de partits una abaixada de les dietes, sense parlar de percentatges, ja que considera que els regidors sí han de cobrar per la feina que fan.

Per exemple, si s’hagués reduït a la meitat les retribucions, s’hagués pogut crear una nova partida de 7.000 € destinada a inversions o projectes socials.

Ara bé, el govern d’Units sí que ha reduït a la meitat l’assignació que reben els partits polítics, la qual cosa limita molt la tasca d’oposició.

A més, Compromís per Almoines es va abstindre en l’aprovació del pressupost municipal de 2015 perquè els comptes són una continuació dels governs del PP, sense novetats i sense la creació de noves partides socials. La unió dels vots de PP i Units va fer possible aprovar el pressupost.

Compromís per Almoines demana al govern municipal que publique el més ràpid possible el pressupost, ja que el veïnat vol saber els ingressos i les despeses que té el consistori.