Compromís presenta una moció al ple perquè la corporació no presidisca els actes religiosos

Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el ple del mes de juliol debata sobre la conveniència de la participació dels regidors i regidores de la corporació municipal en actes religiosos. És la primera vegada que a Almoines s’obre el debat sobre la presència de regidors en processons o misses.

Compromís considera que la Constitució de 1978 estableix de manera explícita el caràcter aconfessional de l’estat espanyol. Per tant, els representants de les institucions públiques elegits democràticament no poden actuar ni participar en actes eclesials ostentant la representació de la institució de la qual formen part sense vulnerar el principi constitucional esmentat.

A la Safor, no és estrany trobar municipis on els representants polítics mai han acudit a cap acte religiós en representació de l’ajuntament des de fa 30 anys, com és el cas de Bellreguard. Altres, com Potries, Xeraco, Simat tenen una tradició més recent de no participar en actes religiosos. Amb el canvi de govern, per exemple, a Dénia, governat per Psoe i Compromís també ha decidit no participar-hi.

La moció presentada per Compromís obre la porta a què els membres de la Corporació Municipal de l’Ajuntament d’Almoines que des de la seua llibertat religiosa opten per participar en actes de caràcter religiós, ho facen individualment, i sense cap signe extern ni protocol·lari de representació pública de l’Ajuntament d’Almoines.

moció laïcitat by Almoines Poble