El col·lectiu de Compromís per Almoines proposa al nou govern del municipi un pla integral per atendre les necessitats dels menors d’edat de famílies desafavorides. Compromís per Almoines calcula que hi ha uns 30 xiquets que podrien ser usuaris dels serveis públics durant els mesos d’estiu.

En concret, Compromís demana que s’atenguen les necessitats bàsiques dels menors de manera global, és a dir, que aquests xiquets tinguen un accés gratuït al menjador de la Diputació de València, a l’escoleta d’estiu i a la piscina municipal.

Aquests tres vèrtex (menjador, escoleta i piscina) ajudaria a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies desafavorides, tant alimentàries com d’oci, i els més menuts podrien disfrutar de les activitats que fa qualsevol menor de la seua edat. En aquest pla integral s’haurien de contemplar mesures per evitar l’estigmatització social dels menors beneficiaris.

Al municipi veí de Beniarjó, per exemple, han posat en marxa un pla semblant, on els menors que tenen accés al menjador també disfruten de les activitats de l’escoleta d’estiu.