Per negar informació a l’oposició, fer cas omís als acords del ple i deixar de pagar les assistències a òrgans col·legiats al regidor Raül Ribes

Compromís per Almoines ha presentat al Jutjat d’instrucció de Gandia una querella criminal per un delicte continuat de prevaricació contra l’alcalde d’Almoines, Antonio Olaso.

Les tres raons que fonamenten la querella són: en primer lloc, des del mes de març de 2014, el regidor de Compromís Raül Ribes va deixar de rebre les quantitats corresponents a l’assistència a plens municipals i comissions d’estudi i seguiment, mentre la resta de regidors de la corporació sí han rebut aquestes quantitats. A més, el regidor Ribes ha demanat per registre d’entrada certificats d’assistència, el pagament i una explicació sense obtindre cap resposta.

En segon lloc, l’alcalde querellat d’Almoines ha fet cas omís a l’acord de ple de novembre de 2014 on es demana el pagament de les assistències a òrgans col·legiats al regidor de Compromís Raül Ribes. L’acord plenari també demanava enviar la moció al Síndic de Greuges i a la Conselleria de la Presidència. L’actitud de l’alcalde, segons la querella, és totalment arbitrària i amb ple coneixement de la injustícia d’aquesta mesura.

I en tercer lloc, tan Raül Ribes com la resta de regidors de Compromís han fet nombroses peticions d’informació a través de registre d’entrada a l’ajuntament sense rebre cap resposta. Aquesta situació s’ha repetit durant els darrers quatre anys també amb la resta del veïnat d’Almoines. La voluntat de l’alcalde és l’anul·lació total del control fiscalitzador d’una oposició a la qual se li nega de manera sistemàtica la informació a la qual té dret constitucional i legalment reconegut.

El querellat alcalde d’Almoines, sense suport legal, ha impedit de forma greu l’exercici de la funció pública que té encomanada els regidors de Compromís per Almoines. A més, la querella explica que el delicte té un caràcter continuat en el temps.

Juntament amb la querella també s’han presentat 19 escrits que proven la comissió d’un delicte continuat de prevaricació administrativa en la modalitat omesa.