Els regidors de Compromís per Almoines han pogut comprovar que l’alcalde del municipi no ha enviat els acords del ple a les conselleries i òrgans corresponents, i per tant, no ha complit amb allò que pel municipal va aprovar.

Hi ha tres mocions del mes de novembre que van ser aprovades i que no s’han enviat des de l’Ajuntament d’Almoines a les conselleries de Governació i Presidència, i al Síndic de Greuges. Es tracta de tres mocions que visualitzen l’actitud antidemocràtica de l’alcalde:

1) moció perquè s’arxive l’expedient sancionador contra el regidor de Compromís Raül Ribes per haver sopat a la plaça Major. Aquesta moció s’havia d’enviar a la Conselleria de Governació i n0 s’ha fet.

2) moció perquè l’alcalde d’Almoines pague les assistències als òrgans col·legiats (comissions i plens) al regidor de Compromís Raül Ribes. Aquesta moció s’havia de comunicar a la Conselleria de Presidència i al Síndic de Greuges. Tampoc s’ha enviat.

3) moció de reprovació contra l’alcalde d’Almoines, que s’havia d’enviar a la Conselleria de Presidència i tampoc s’ha fet.

L’alcalde del PP d’Almoines està incomplint la llei quan no compleix els acords del ple municipal i no enviar les mocions a les institucions corresponents. Fins i tot, al ple de novembre es va atrevir a dir, tal com recull l’acta, “conforme he dit, perquè és competència directa de l’alcalde, faré el que considere pertinent”.