També vol que l’Estat adeqüe la ribera del riu Serpis i faça un passeig

El col·lectiu de Compromís per Almoines demanarà, a través del diputat Joan Baldoví, que els pressupostos de l’estat per a l’any 2014 recullen tres partides per construir una via verda d’Almoines a Gandia, per l’antiga via del tren; adequar la ribera del riu Serpis després de l’incendi d’este estiu; i una inversió per fer un passeig pel la vora del riu.

Compromís considera que amb una inversió de 300.000 euros, el Ministeri de Medi Ambient pot convertir l’antiga via del tren en una via verda per a ciclistes i senderistes, que uneix Almoines amb Gandia. Es tracta de menys d’un quilòmetre de camí de terra, que actualment, està en unes condicions millorables, i que és molt utilitzat els caps de setmana per ciclistes.

Aquest traçat forma part de la ruta dels monestirs, i l’adequació com a via verda seria un revulsiu per al turisme d’Almoines i milloraria molt la comunicació amb Gandia, tant amb bicicleta com a peu. Compromís per Almoines ja ha presentant en diverses ocasions mocions al ple municipal perquè s’arregle el camí del tren i arribe el servei públic de bicicletes.

Les altres dues partides volen posar en valor la ribera del riu Serpis. Cal una actuació d’emergència després de l’incendi, i aprofitar la intervenció per fer un passeig per la vora del riu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Compromís proposa arreglar els clots de la via del tren, igual que fa Gandia
Compromís demana que LABICI arribe a Almoines