Article d’opinió publicat al diari El Levante (07/08/2014)

Al darrer ple abans de les vacances d’estiu, el grup de Compromís per Almoines portava davant la corporació una moció de reprovació a l’alcalde del PP, Antonio Olaso, perquè des de el primer moment, encara que està governant amb minoria, no ha volgut arribar a cap acord amb la oposició, i dic voler perquè no ens ha demanat participar en decisions que  afectaven tot el poble, decisions que s’han fet per decret d’alcaldia i, per tant, ha estat governant amb prepotència i autoritarisme. No s’ha facilitat la documentació necessària per treballar, no s’han realitzat les mocions aprovades al ple (per exemple, la creació d’una comissió de trànsit o el cinema en valencià) ni les peticions demanades (l’informe/audtoria secret).  Fins i tot s’ha permès no contestar en cap moment a les preguntes llançades pels regidors de l’oposició.
Des de el minut zero el nostre grup municipal ens hem sentit perseguit, des del dia en què el policia local ens va convidar a abandonar la sala de plens de l’ajuntament (casa del poble) fins a estos dies, en què ens ha prohibit fer un sopar a la plaça Major. També recordem el dia que ens va acusar de robar un ordinador. O fins el dia de hui que no paga les assistències a comissions i plens a un dels nostres regidors.
Vam portar a ple aquesta moció de reprovació, que l’alcalde no va voler que es votara, perquè  aquest equip de govern no entén de diàleg, ni amb el partits polítics ni amb associacions ni amb els veïns:
Tres exemples: Primer. Les associacions han tingut difícil la seua tasca amb el seu govern, no  s’ha arribat a cap conveni i no s’han mantés ni millorat els que hi havien; s’han posat obstacles a les seues peticions quan demanaven infraestructures, com el cotxe de l’ajuntament, l’equip de so, un local,  permisos per a ocupar la plaça en mercat, ban etc. Moltes vegades senzillament ni els contesta.
Segon exemple. Sense cap interès en tenir representant en les institucions educatives municipals, ni escolten les propostes i peticions  que es fan des de el Consell Escolar. També es fan els sords.
I tercer exemple. No s’han contestat a les preguntes que feien els ciutadans per registre d’entrada. Quan anaven a parlar amb l’alcalde, o bé no estava o bé no podia atendre’ls perquè se n’havia d’anar, encara que era dins l’horari de atenció als veïns.
Per a tot el que he anomenat sols es necessita voluntat… I vosté, alcalde, en té molt poca. Per tot això i per altres coses més, el grup Compromís  portava i portarà davant la corporació municipal la moció de reprovació denunciant la actitud autoritària i caciquista del senyor Olaso.

Pepa Garcia
Regidora de Compromís per Almoines