Mentre té paralitzada una modificació de 2005 perquè no contesta els requeriments de la Generalitat que demana més informació

El passat dimecres es va celebrar ple extraordinari amb un únic punt en l’ordre el dia: la modificació de la normativa de l’àrea 1 del sòl no urbanitzable. Compromís per Almoines no entén perquè el govern del PP té pressa en esta modificació de les normes subsidiàries, que només afecten un sector del sòl no urbà.

A més, esta modificació no ha sigut presentat al Consell Agrari municipal. Compromís tampoc comprén perquè l’alcalde ha encarregat l’informe de la modificació a un arquitecte extern i no ho ha fet l’arquitecte municipal.

La modificació de les normes subsidiàries obre la parta a poder implantar establiments de restauració hotelers i similars que permeten un turisme d’interior lligat al paisatge del Serpis i l’antiga via ferroviària.

Compromís no s’oposa a la implantació d’establiments turístics al terme municipal, però no entén perquè l’alcalde s’ha dedicat durant els dos darrers anys a perseguir un propietari amb informes contra la seua construcció, i ara amb esta modificació és l’únic beneficiat.

Compromís per Almoines també denuncia que l’alcalde té paralitzada una modificació de la normativa en sòl no urbanitzable iniciada en 2005, quan hi havia un govern de Psoe, Bloc i EU, una modificació que també obria la porta la instal·lació d’establiments turístics, però a tot el terme municipal (la modificació aprovada ara només afecta al sector 1 de sòl no urbà). L’alcalde no ha contestat a dos requeriments de la Generalitat Valenciana: un de juny de 2012, de la Conselleria de Territori, que demana el text corregit de les consideracions contingudes a l’informe d’Agricultura, carreteres i energia. I un segon requeriment d’agost de 2013, on la Conselleria reitera el requeriment del document d’Homologació de sòl no urbanitzable”, necessari per a l’emissió de l’informe sol·licitat.

El sector 1 de sòl no urbanitzable són els horts que hi ha entre l’autopista AP7 i el riu Serpis, on està la partida de l’Antigor i el cementeri.