El PP i Psoe tomben les esmenes de Compromís de crear una partida de 9.500 euros per ajudar les famílies

Els regidors del grup municipal de Compromís per Almoines van presentar dues esmenes al pressupost de 2013 amb l’objectiu de crear una partida perquè es puga becar l’alumnat en edat escolar i esportistes. Però les esmenes no van tirar endavant pels vots en contra dels regidors del PP i del Psoe.

Compromís proposava disminuir les partides d’activitats culturals i setmana esportiva perquè en nombroses ocasions havia demanat el detall de les despeses i no se li havia donat. Amb aquesta disminució es podia crear una partida de 9.500 euros per a beques escolars (material i llibres) i esportives.

Al mes de setembre de 2012 el ple municipal va aprovar una moció de Compromís (amb els vots del Psoe) en la qual demanava continuar becant els escolars, tal com s’havia fet en la legislatura passada. Aquesta moció es va presentar perquè en el pressupost de 2012 el PP va eliminar les ajudes a les famílies amb fills en edat escolar (15.000 euros menys). Les subvencions per a educació i esports s’han reduït en un 90%, respecte als pressupostos de la legislatura del govern de Compromís.

El pressupost de 2013 es va aprovar amb els vots del PP i del regidor no adscrit (vot de qualitat de l’alcalde), ja que el Psoe es va abstindre i els regidors de Compromís van votar en contra.

Esmenes pressupost 2013 by Almoines Poble