Joan Baldoví va tornar a Almoines, però aquesta vegada com a diputat de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats per parlar de la tasca de la coalició al parlament espanyol. Baldoví va fer balanç: 300 preguntes al govern i esmenes als pressupostos generals per valor de 800 milions d’euros.

El diputat Baldoví va explicar que el País Valencià pateix un dèficit de finançament. Cada any, es recapten a la nostra terra 23.000 milions d’euros que van a Madrid, i en tornen només 10.000, quan les necessitats bàsiques dels valencians tenen un cost de 16.000 milions d’euros.

“Cada valencià rep uns 150 euros menys que la mitjana espanyola. Des de l’any 84, les inversions per càpita són inferiors a la mitjana”, va dir Joan Baldoví.

Baldoví va comentar que en 15 mesos només ha pogut fer una pregunta directa al president del govern, ja que Compromís forma part del grup mixt (amb 18 diputats de 8 partits diferents). La propera pregunta que farà Joan Baldoví a Rajoy serà al 2015.

El diputat de Compromís es va definir com a “un ciutadà valencià”, amb els principis d’honestedat, perseverança i il·lusió.