En la legislatura passada es va redactar aquest document per salvaguardar el patrimoni

El grup municipal de Compromís demana a l’equip de govern d’Almoines que porte a ple l’aprovació del Catàleg de Béns i Espais Protegits, un document redactat en l’anterior legislatura, i serveis per preservar el patrimoni del centre històric i del terme municipal davant de qualsevol actuació urbanística.

Encara està en la memòria del veïnat d’Almoines la desaparició de la casa de Cardenio per a construir una finca de pisos al centre del municipi. La casa de Cardenio, un edifici d’un terratinent de més de 300 m2 que estava situada al carrer de la Fàbrica i que constava de tres plantes.

Un Catàleg de Béns i Espais Protegits formalitza les polítiques públiques de conservació, rehabilitació o protecció dels béns immobles o dels espais d’interés. Amb este fi selecciona els que es consideren d’interés artístic, històric, paleontològic, arqueològic, etnològic, arquitectònic o botànic i els que integren un ambient característic o tradicional, així com els que es pretenguen conservar per la seua representativitat del patrimoni cultural comú o per raons paisatgístiques.

Moció catàleg de béns i espais protegits by Almoines Poble