Els regidors de Compromís per Almoines han presentat una moció perquè l’Ajuntament controle les colònies de gats del municipi amb l’esterilització i trasllade els felins que hi ha als centres educatius ja que causen problemes de salubritat.

A més, Compromís demana una campanya informativa i de sensibilització sobre els animals de companyia

Per abordar aquesta problemàtica els municipis han optat per diversos tipus d’actuacions, moltes vegades encaminades a l’eliminació dels gats com si es tractara d’una plaga. Però les experiències han demostrat que no porten enlloc, perquè a més d’allunyar-se del sentir de la ciutadania en el respecte als animals, aquestes colònies acostumen a refer-se en un temps relativament curt.

És per aquest motiu que es creu que les solucions han de passar per respectar les colònies formades, sempre que l’espai que ocupen ho permeten i s’aconseguisca un equilibri que no genere conflictes.

S’actua sobre colònies naturals, és a dir, que ja existeixen. Es capturen els gats, se’ls sotmet a una revisió veterinària per descartar que no pateixen cap malaltia contagiosa i, si són animals sans, se’ls esterilitza per evitar que es reproduesquen.

Informe del Consell Valencià de Cultura sobre els gats, 2007.

Moció control de la colònies de gats. by Almoines Poble