Demana retirar la Lomqe del ministre Wert perquè atempta contra la cohesió social

Els regidors de Compromís per Almoines volen aconseguir el consens de tots els grups polítics municipals per redactar una moció a favor de l’actual model d’ensenyament en valencià. De moment, han presentat un document per registre d’entrada amb una anàlisi de la reforma eductiva i les possibles conseqüències sobre la qualitat de l’ensenyament.

Compromís considera que la reforma educativa del ministre Wert atempta directament contra la normalització de la nostra llengua i la tasca de cohesió social que ve significant el model d’immersió lingüística. Aquest sistema d’immersió no només ha tingut un reconeixement internacional, sinó que els resultats, després d’anys d’aplicació, corroboren que és un model d’èxit que garanteix plenament el coneixement de les dues llengües oficials.

A més, considera que la Lomque recentralitza la política educativa amb mesures com l’increment de la definició de continguts per part del govern central, limitant la capacitat per tal què cada territori puga fer la definició més idònia d’acord amb la seua realitat.

Anàlisi de la Lomque (Compromís)

Resum de la Lomqe (Stepv)

Moció contra la reforma educativa