Compromís aposta per rehabilitar el tros de l’edifici declarat Bé de Rellevància Local i amb major protecció

En les darreres setmana ha aparegut a premsa una informació enviada per l’equip de govern del PP d’Almoines sobre la rehabilitació de la Fàbrica de Lombard i la construcció d’un centre polivalent.

Compromís per Almoines vol aclarir algunes dades que el PP no diu i que són importants per entendre la història d’aquest edifici:
–    La rehabilitació no afecta, malauradament, al conjunt de la Fàbrica de Lombard, només a uns 400 metres quadrats propietat de l’ajuntament, sobre un total de 4.470 m2 que té l’edifici. És a dir, només s’actua sobre un 10% del conjunt.
–    A més, l’actuació de l’ajuntament afecta a un part de l’edifici que data dels anys 70 del segle XX. És a dir, la rehabilitació té lloc en un tros de la Fàbrica amb poc interés històric, si tenim present que l’edifici original data de 1848. La part de l’edifici al voltant d’aquest tros original té la màxima protecció del Bé de Rellevància Local (de propietat privada), sobre el qual no es fa cap actuació.

Compromís per Almoines considera que el PP d’Almoines perd l’oportunitat d’actuar sobre l’edifici de Rellevància Local amb màxima protecció, ja que inverteix 140.000 euros en una part del segle XX. Compromís considera més interessant haver actuat sobre la part de la Fàbrica que té la màxima protecció.

El tram de Fàbrica protegida és de propietat privada, però l’ajuntament té al seu abast figures urbanístiques per poder recuperar-la i rehabilitar-la, com la permuta de terrenys, però per això cal negociació amb els propietaris, un tret que manca en el govern del PP.

En resum, el govern del PP d’Almoines no recupera la Fàbrica, només actua sobre un tram de 400 m2, i perd l’oportunitat de rehabilitar l’edifici declarat Bé de Rellevància Local.

Amb aquesta actuació, el govern d’Almoines hipoteca possibles solucions futures globals, amb solucions a curt termini (Almoines sí necessita un centre polivalent) i abandonant el patrimoni històric industrial.